Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Blog Voorzitter

Mark Sijthoff

Blog April- Wat een vreemde periode zo in deze Corona tijd. Normaal gesproken is het een drukte van belang op ons sportpark en nu hangen de netten troosteloos naar beneden. Ik hoop dat alle leden deze periode goed doorkomen en gezond blijven. Dat is het belangrijkste natuurlijk. Hopelijk komt er de komende periode verandering in deze situatie. Het bestuur volgt de ontwikkelingen op de voet en staat in nauw contact met de KNLTB en de andere tennisverenigingen in de Zaanstreek.

Ondanks de Corona-crisis gaat het onderhoud door op ons park. De OC-mannen gaan elke week trouw naar het park toe om de banen te onderhouden. De OC heeft ook een nieuwe borstelmachine waarmee ze de mini- en padelbanen goed kunnen borstelen. Ze zijn erg blij met deze nieuwe aanwinst. Op 18 mei volgt het eerste grote grote onderhoud van de padelbanen door Padelbouw. Hierbij wordt ook de kooi geinspecteerd en de beglazing schoongemaakt. Hopelijk kan de week daarna de Padelcompetitie alsnog starten, maar dat is op dit moment nog erg onzeker.

De ALV heeft ook nog niet kunnen plaatsvinden. Normaal vindt deze in maart altijd plaats, maar door het Coronavirus hebben we deze moeten uitstellen. Het bestuur heeft er vooralsnog niet voor gekozen om een digitale ALV te houden. Enerzijds laten onze statuten dat niet toe en anderzijds weten we dat dan met name de iets oudere leden hier waarschijnlijk in afhaken. We hopen binnenkort meer te horen over de beperkingen die zijn opgelegd door onze regering en zullen na deze berichtgeving ook laten weten hoe we met de ALV verder gaan. U hoort van ons!

U heeft waarschijnlijk gemerkt dat met name in februari en maart wij op het park nog veel wateroverlast hebben gehad. Het bestuur heeft dit niet zomaar voorbij laten gaan. We zijn direct in actie gekomen door een extra drainage te laten aanleggen bij de padelbanen. Bij deze werkzaamheden bleek de drainagepunt bij baan 6 verstopt te zitten. Dit probleem is door de aannemer van de tennisbanen verholpen, gelukkig onder de garantievoorwaarden. De gemeente heeft rond de Crommenije een drainage-ring laten aanleggen, waardoor water vanaf zonneweide van de Crommenije nu wordt afgevoerd naar de sloot. Dit water stroomt dus niet meer onze kant op. Tevens hebben we en deal kunnen maken met de gemeente voor de vervanging van onze pomp. Op 28 april wordt er een zwaardere pomp geïnstalleerd en we hopen dat de wateroverlast dan tot het verleden behoort!

Naast de gesprekken over de pomp zijn we ook in gesprek geweest met de gemeente over het fietspad dat achter ons park gerealiseerd gaat worden. We hebben het ontwerp met de gemeente besproken. Het fietspad zal geasfalteerd gaan worden en komt iets schuin te liggen. De waterafvoer (en dus schuinligging) is richting de gemeentewerf. Naast het fietspad komt een drainagebuis te liggen. De huidige planning is dat het fietspad voor de zomer gerealiseerd gaat worden. Tijdens de asfalteerwerkzaamheden is enkele dagen het park vanaf de Crommenije niet toegankelijk. Wij zullen u  hierover nog informeren.  

Financieel wordt KLTV natuurlijk ook geraakt door deze crisis. Er zijn geen kantine inkomsten en geen lesgelden die betaald worden. Als vanaf 28 april de regels versoepeld worden, de open toernooien  doorgang kunnen vinden en de competitie alsnog wordt gespeeld, dan hopen we een groot deel van deze gelden alsnog te kunnen compenseren. Is dit niet het geval dan zullen we inzichtelijk maken wat de impact is. Uiteraard doen wij als KLTV een beroep op de voorzieningen die door de regering worden verstrekt.

Het bestuur is net als u erg benieuwd naar de regels die vanaf eind april gaan gelden. Ik denk dat we er serieus rekening mee moeten houden dat de 1,5 meter blijft gelden. Maar met de 1,5 meter kunnen wij als vereniging denk ik prima omgaan op de tennis- en padelbanen. Ik vrees alleen dat de kantine voorlopig dicht zal blijven.

Ik hoop u zeer binnenkort weer aan te treffen op ons park in goede gezondheid. Tot die tijd: denk om uw gezondheid en pas goed op uzelf!

Mark Sijthoff - voorzitter KLTV

Eerdere blogs van de voorzitter

Sponsoren

hvms
Carre
VBK
LEEF
Ron en Janet Mode
Groentehandel Johan
Marc Lange
Meijn kremers

Realisatie: verenigingenweb