Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Nieuwsbericht

Corona Update: Competities stopgezet, vrij spelen en training blijft mogelijk
 

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Dat maakte minister-president Rutte gisteravond bekend. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan vandaag in en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen. Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen.

Wat betekent dit voor tennis en padel bij KLTV?
Wij zullen het besluit van de overheid respecteren om de (interne) sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing:

 • De KNLTB Tennis en Padel Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren.
 • Reguliere open en interne toernooien kunnen niet doorgaan.
 • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging. Bij de senioren trainingen mogen er maximaal 4 personen per baan (excl. Trainer).
 • De maximale groepsgrootte bij senioren is 4 personen. Voor jeugd t/m 17 jaar is dit niet van toepassing.
 • Kom 5 minuten voor aanvang van de training of vrij spelen naar het park. Ga na het vrijspelen/ trainen direct naar huis.
 • Iedereen moet zoveel mogelijk vanuit huis, digitaal of per telefoon, een baan reserveren of afhangen.
 • De interne laddercompetitie die we hebben voor padel valt helaas onder de noemer ‘wedstrijden’ en gaat dus voorlopig niet door.
 • Tennis en padel zijn geen contactsporten, de 1,5 meter afstand is goed te handhaven.
 • Dubbelen bij tennis en padel kan, mits er bewust altijd 1,5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1,5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.
 • Naast de Lobbie zijn ook douches en kleedkamers gesloten op ons park. Dus bijv. het vullen van een bidon met water is ook niet mogelijk. Slechts in noodgevallen kan er gebruik worden gemaakt van het invalidentoilet.
 • Toeschouwers/ publiek zijn niet toegestaan op het park. Ouders mogen dus ook niet komen kijken bij de tennis/padelles van hun kinderen.

  Overige richtlijnen
  Belangrijk is om de algemene richtlijnen die gesteld zijn door het RIVM te blijven volgen! Als vereniging is het belangrijk dat wij onze mooie sport uit te kunnen blijven oefenen. Houdt u daarom dan ook aan de gestelde richtlijnen. Alleen op deze manier kunnen wij als vereniging openblijven en het virus de baas zijn. Voer daarom onderstaande maatregelen altijd uit:
 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
 • Houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon buiten jouw huishouden, uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar.
 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot veertien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD).
 • Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test.
 • Blijf thuis zolang je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie.
 • Vermijd het aanraken van je gezicht.
 • Schud geen handen.

Nogmaals houdt u aan de vastgestelde richtlijnen! Wij willen voorkomen dat er boetes worden uitgedeeld omdat de maatregelen door leden niet worden nageleefd. En dit zou zomaar kunnen betekenen dat ons sportpark op slot gaat en dat willen wij uiteraard niet. Er wordt namelijk strenger gecontroleerd gaan worden in de veiligheidsregio’s. Het niet volgen kan consequenties hebben voor onze gehele vereniging.

Reserveren van de banen
Ons verzoek blijft om maximaal 1 reservering per dagdeel  te maken zodat iedereen aan bod komt om te tennissen of de padellen.

Heeft u vragen, schroom dan niet deze te stellen aan de Penningsmeester (penningsmeester@kltv-krommenie.nl) of de Secretaris (secretariaat@kltv-krommenie.nl).

Blijf gezond, denk aan elkaar!

Sportieve groet,

Het Bestuur

Sponsoren

Tamme Boer
Caron
Evert bruijns
Drukkerij Stetyco
Marc Lange
Van Zaanen
Ron ten Broek
Piet Kerssens

Realisatie: verenigingenweb