Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Padel

Bij KLTV zijn sinds september 2019 2 padelbanen gerealiseerd die door de leden gebruikt kunnen worden. Bent u benieuwd wat padel is? Klik dan hier.

De padelbaan
Padel speel je in een kooi van 10 bij 20 meter omringd door hek, glaswerk en een uitloop (stuk kleiner dan een tennisbaan). De baan is gescheiden door een net. De ondergrond is van kunstgras met zand ertussen. Deze grond kun je het beste betreden met  een vissengraat tennisschoen (gravel tennisschoen). Onder de mat ligt meestal een waterdoorlatend beton, zodat de baan het gehele jaar speelbaar is.

Wat is padel?
Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Je speelt padel op een padelbaan van 10×20 meter, met daaromheen wanden van glas en hekwerk. Padel speel je als dubbel, 2 tegen 2. In het midden is een net en de puntentelling komt overeen met die van tennis. Padel staat voor fun en sportiviteit. Bekijk de spelregels van padel.

Padel is voor iedereen
Padel is een sport voor jong en oud, man en vrouw, beginner of prof, valide of minder-valide, links- of rechtshandig, groot of klein, nationaal en internationaal. Padel is een manier van leven die plezier brengt, fitheid, vriendschap en inzicht geeft.

Ontstaan padel
In 1962 is padel ‘uitgevonden’ door de Mexicaan Enrique Corcuera. Prins Alfonso introduceerde padel in 1970 in Spanje, nadat hij op bezoek was geweest bij Corcuera in Acapulco. Padel verspreidde zich over andere landen en in 1969 werden de eerste banen in Argentinië gebouwd. Lees meer over de geschiedenis van padel op de (Engelstalige) website van de internationale padelfederatie (FIP). Vanaf de jaren ’00 begon padel ontzettend populair te worden in Zuid-Europa en Latijns-Amerika. Ook in Nederland kreeg deze sociale racketsport voet aan de grond. Mede dankzij Guus Hiddink, die in 2006 een padelbaan liet bouwen op het PSV-trainingscentrum. Hoewel de baan niet voldeed aan de officiële eisen, diende het wel een belangrijk doel: plezier maken.

Padel is uniek
Elke sport heeft zijn eigen, uniek eigenschappen. Om padel goed te spelen heeft iemand deze eigenschappen nodig: geduld, snelle reflexen, strategisch denken, gebruikmaken van de muren en de kracht van de tegenstander, team spirit, samenwerking. Padel heeft iets weg van badminton, tafeltennis, tennis, judo, schaken, squash en allerlei teamsporten.

Padel is verslavend leuk
Padel is relatief makkelijk te leren. Het racket heeft geen snaren en dat zorgt ervoor dat de bal makkelijk de andere kant van het net bereikt. Je speelt als beginner al snel een rally. De goede returns en verrassende rally’s geven een geluksgevoel door de vrijgekomen endorfine. Je adrenaline stijgt en speelt met gemak 2 uur achter elkaar. Fysiek is padel minder inspannend dan (bijvoorbeeld) squash en de baan is kleiner dan een tennisbaan, waardoor je in minder stappen bij de bal bent.

Sponsoren

le credit sportif
Attack
Sport-tenniscentrum-uitgeest
LEEF
Sport en Vrije tijd
Tamme Boer
Koman Bouwbedrijf
Hans Knijnenberg

Realisatie: verenigingenweb