U bent hier:

Laatste nieuws

 • Voor (nieuwe en bestaande) leden bestaat er een Padel Whatsappgroep, die inmiddels al ruim 50 enthousiastelingen kent. Hierin worden regelmatig padelwedstrijden gepland. Mocht u dit ook willen dan kunt u een berichtje sturen aan de padelcommissie via padelcommissie@kltv-krommenie.nl.
 • De padelcommissie bestaat momenteel officieel uit Robert Berkeley, Jarne Postmus, Alex Blanken, Ronald Neelen en Job Smit.
 • Wilt u graag padellen met iemand die nog niet lid is? Introduceés zijn van harte welkom. Wilt u er wel voor zorgen dat introduceegeld (€ 5,- per persoon) betaald wordt! Let u er echter wel op dat dat op dit moment enkel voor de weekenden bedoeld is. 
 • Op de doordeweekse dagen krijgen de bestaande leden voorrang, om op deze manier iedereen binnen de club de ruimte te geven kennis te maken met deze sport.

Meest gestelde vragen

 1. Kan ik beginnen zonder padelles of training?
  Ja, Padel heb je zo onder de knie, maar lessen zijn aan te raden. Padel is een unieke sport met eigen regels, technieken en tactieken. Als je toch begint met een nieuwe sport, laat je dan goed adviseren en maak op een leuke manier kennis met Padel. Onze tennistrainer Auke de Boer heeft zijn licentie behaald en mag zodoende ook padel lessen geven. Verdere informatie over lessen heeft u inmiddels van onze trainer ontvangen!
 2. Speel je Padel ook weleens 1 tegen 1?
  Ja, maar in Nederland zie je dit nauwelijks. Er moet namelijk een speciale baan voor aangelegd worden (smallere baan). In Spanje zie je dit vaker gebeuren. Meestal is dit een ruimte goed te benutten.
 3. Waar kan ik een padel racket kopen en waar moet ik op letten?
  Wat is Padel zonder goed materiaal? Dat is een excuus om wedstrijden te verliezen ;-).
  Shops:
  Tennis Direct (onze sponsor)
 4. Kan ik Padel rackets lenen of huren?
  Tot 1/3/2020 stelt het bestuur padelrackets en ballen gratis ter beschikking aan de leden van KLTV. In de herenkleedkamer zullen er 4 rackets komen te liggen, inclusief ballen. In de kantine zullen de overige rackets komen te liggen. Deze rackets zijn gelabeld zodat u ze duidelijk kunt herkennen. Wij vertrouwen erop dat u allen zeer zorgvuldig met deze spullen zult omgaan. Vanaf 1/3/2020 kunnen de rackets gehuurd worden. We informeren de leden nog op welke wijze dit zal gaan plaatsvinden.
 5. Hoe spreek je Padel nou uit?
  In Nederland zeggen we Padel met de klemtoon op ‘del’ (paDEL). In Spanje leggen ze de klemtoon meer op de ‘PA’ en spreken ze de ‘e’ niet uit (PAADL).
 6. Waar komt de naam Padel vandaan?
  Men zegt dat het lijkt op een Padel zoals het gebruikt wordt om te pedellen in een roeiboot, maar of dat echt zo is?
 7. Hoe kan ik bij KLTV een baan reserveren?
  De banen kunnen via de KNLTB-app 2 dagen van te voren online gereserveerd worden of ter plaatse  via de afhangzuil in de Lobbie. Dit werkt op dezelfde manier waarop de tennisbanen afgehangen kunnen worden.
 8. Kan ik als KLTV-lid ook competitie spelen?
  Ja, als KLTV-lid is het mogelijk om Padel-competitie te spelen. Vanaf het voorjaar 2020 zullen we teams aanmelden voor de competitie. We hebben ons aangesloten als KLTV bij de beide padelbonden (KNLTB en NPB). De KNLTB en NPB gaan met elkaar samenwerken. Een eerste stap is een gezamenlijke wedstrijdkalender voor competities en toernooien in 2020. Hiermee is er duidelijkheid voor alle padelspelers en kunnen zij in hun eigen regio en op hun eigen niveau meer wedstrijden spelen.  Eind november kan volgens planning de wedstrijdkalender gepresenteerd worden. Meer informatie daarover vindt u op Wedstrijdkalender Padel
  Opgave voor de competitie gaat via de VCL/TC. Inmiddels heeft u een uitnodiging ontvangen om u op te geven voor de voorjaarscompetitie. Via de normale informatie kanalen zullen wij u verder blijven informeren.
 9. Kan ik als niet-KLTV lid ook van de Padelbanen gebruik maken?
  Ja, dat kan als introducee. Hiervoor dient u te spelen met 3 leden van KLTV. Hiervoor wordt een vergoeding gevraagd van EUR 5,-. Externe verhuur aan niet-leden doen we nog even niet. We willen als vereniging eerst ervaring opdoen met het gebruik van de Padelbanen. Het is niet uitgesloten dat we in een later stadium dit wel gaan doen.
 10. Kan ik met mijn tennisracket Padel spelen op de Padelbanen?
  Nee, dat is niet toegestaan. Doordat de wand van glas is kan bij gebruik van een tennisracket het glas scheuren indien deze in aanraking komt met het glas.
 11. Wat is mijn speelsterkte voor Padel?
  Padel wordt alleen gespeeld in dubbelspel. De KNLTB houdt voorlopig even de volgende richtijn van speelsterktes aan voor Padel:
  - Beginner (Speelsterkte dubbel tennis 7/8/9)
  - Gevorderd (Speelsterkte dubbel tennis 4/5/6)
  - Wedstrijdspeler (Speelsterkte dubbel tennis 1/2/3)
  Inmiddels heeft iedereen een Padel speelsterkte gekregen. Deze vindt u in de Club App of op Mijn KNLTB.
 12. Komen er introductie-avonden Padel? 
  Elke laatste vrijdag van de maand is er een instuiftoernooi waarbij Padel en Tennis gespeeld wordt. In de komende periode zal er op regelmatige basis momenten komen om kennis te maken met Padel.  ok hierover ontvangt u later meer informatie.
 13. Komt er een interne competitie bij KLTV?
  Ja, KLTV is voornemens een (interne) laddercompetitie te starten waarbij het doel is om elkaar uit te dagen en bovenaan ‘de ladder’ te eindigen, de meest begeerde plek! U wordt hiervan in de komende weken op de hoogte gehouden

Sponsoren