Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Meest gestelde vragen

 1. Kan ik beginnen zonder padelles of training?
  Ja, Padel heb je zo onder de knie, maar lessen zijn aan te raden. Padel is een unieke sport met eigen regels, technieken en tactieken. Als je toch begint met een nieuwe sport, laat je dan goed adviseren en maak op een leuke manier kennis met Padel. Onze tennistrainer Auke de Boer is momenteel bezig zijn licentie te behalen om zodoende ook padel lessen te mogen geven. Naar verwachting is deze begin november 2019 behaald waarna er direct met de trainingen kan worden begonnen. Verdere informatie ontvangt u binnenkort van onze trainer.
 2. Speel je Padel ook weleens 1 tegen 1?
  Ja, maar in Nederland zie je dit nauwelijks. Er moet namelijk een speciale baan voor aangelegd worden (smallere baan). In Spanje zie je dit vaker gebeuren. Meestal is dit een ruimte goed te benutten.
 3. Waar kan ik een padel racket kopen en waar moet ik op letten?
  Wat is Padel zonder goed materiaal? Dat is een excuus om wedstrijden te verliezen ;-).
  Shops:
  https://www.tennisdirect.nl/padel/rackets (onze sponsor)
  https://www.allforpadel.nl/
 4. Kan ik Padel rackets lenen of huren?
  Tot 1/1/2020 stelt het bestuur padelrackets en ballen gratis ter beschikking aan de leden van KLTV. In de herenkleedkamer zullen er 4 rackets komen te liggen, inclusief ballen. Achter de kantine zullen de overige rackets komen te liggen. Deze rackets zijn gelabeld zodat u ze duidelijk kunt herkennen. Wij vertrouwen erop dat u allen zeer zorgvuldig met deze spullen zult omgaan. Vanaf 1/2/2020 kunnen de rackets gehuurd worden. We informeren de leden nog op welke wijze dit zal gaan plaatsvinden.
 5. Hoe spreek je Padel nou uit?
  In Nederland zeggen we Padel met de klemtoon op ‘del’ (paDEL). In Spanje leggen ze de klemtoon meer op de ‘PA’ en spreken ze de ‘e’ niet uit (PAADL).
 6. Waar komt de naam Padel vandaan?
  Men zegt dat het lijkt op een Padel zoals het gebruikt wordt om te pedellen in een roeiboot, maar of dat echt zo is?
 7. Hoe kan ik bij KLTV een baan reserveren?
  De banen kunnen via de KNLTB-app 2 dagen van te voren online gereserveerd worden of ter plaatse  via de afhangzuil in de Lobbie. Dit werkt op dezelfde manier waarop de tennisbanen afgehangen kunnen worden.
 8. Kan ik als KLTV-lid ook competitie spelen?
  Ja, als KLTV-lid is het mogelijk om Padel-competitie te spelen. Vanaf het voorjaar 2020 zullen we teams aanmelden voor de competitie. We sluiten ons als KLTV aan bij de beide padelbonden (KNLTB en NPB). Beide bonden organiseren elk hun eigen toernooien en competities. De KNLTB maakt voor padel, net als voor tennis, gebruik van het Dynamisch Speelsterkte Systeem (DSS), om alle padelspelers te rangschikken op basis van hun speelniveau. Door het spelen van competitie en toernooien kun je jouw speelsterkte verbeteren. De NPB maakt voor de padelcompetitie en toernooien gebruik van het sociale platform voor racketsporten: Setteo.com. Opgave voor de competitie gaat via de VCL/TC. Via de normale informatie kanalen zullen wij u informeren over de inschrijving voor de competitie.
 9. Kan ik als niet-KLTV lid ook van de Padelbanen gebruik maken?
  Ja, dat kan als introducee. Hiervoor dient u te spelen met 3 leden van KLTV. Hiervoor wordt een vergoeding gevraagd van EUR 5,-. Externe verhuur aan niet-leden doen we nog even niet. We willen als vereniging eerst ervaring opdoen met het gebruik van de Padelbanen. Het is niet uitgesloten dat we in een later stadium dit wel gaan doen.
 10. Kan ik met mijn tennisracket Padel spelen op de Padelbanen?
  Nee, dat is niet toegestaan. Doordat de wand van glas is kan bij gebruik van een tennisracket het glas scheuren indien deze in aanraking komt met het glas.
 11. Wat is mijn speelsterkte voor Padel?
  Padel wordt alleen gespeeld in dubbelspel. De KNLTB houdt voorlopig even de volgende richtijn van speelsterktes aan voor Padel:
  - Beginner (Speelsterkte dubbel tennis 7/8/9)
  - Gevorderd (Speelsterkte dubbel tennis 4/5/6)
  - Wedstrijdspeler (Speelsterkte dubbel tennis 1/2/3)
 12. Komen er introductie-avonden Padel? 
  Ja, in de maand oktober (padel-maand!) zal er gestart worden met een aantal 'instuif avonden', enkel gericht op padel. Deze zullen plaatsvinden op de donderdagavond. Verdere info daarover ontvangt u zeer binnenkort. Na de maand oktober zullen er andere momenten komen om kennis te maken met Pade. Ook hierover ontvangt u later meer informatie.
 13. Komt er een interne competitie bij KLTV?
  Ja, KLTV is voornemens een (interne) laddercompetitie te starten waarbij het doel is om elkaar uit te dagen en bovenaan ‘de ladder’ te eindigen, de meest begeerde plek! Hierover zal in de komende weken meer informatie verschijnen.
   

Sponsoren

Sport-tenniscentrum-uitgeest
VBK
Auke de Boer
LEEF
Gifts en drinks
Gerard Klitsie
Adrie Jonk
Huitema Tegels

Realisatie: verenigingenweb