U bent hier:

Introductie Tennis

Wie kent de tennissport niet, maar wist je dat tennis een rijke geschiedenis kent? Al sinds 1873 wordt dit spel gespeeld, door jong en oud, met z’n tweetjes of met z’n viertjes, op professioneel of recreatief niveau. Je kunt meedoen aan competities, maar je kunt er ook voor kiezen puur recreatief te spelen.

In Nederland spelen meer dan een miljoen mensen regelmatig een potje tennis, ruim de helft is ook lid van een tennisvereniging zoals KLTV.

De KNLTB is het overkoepelende organisatie waar tennisverenigingen bij zijn aangesloten. En de bond zorgt er met behulp van het Dynamische Speelsterkte Systeem (DSS) voor dat alle spelers worden gerangschikt op basis van hun speelniveau en zo dus altijd tegen gelijkwaardige tegenstanders hun tennisspel spelen. Op de site van de KNLTB vind je alle informatie over DSS.

Tennis is voor iedereen te leren en biedt op alle niveaus uitdaging en gezelligheid. Dus schroom niet en maak kennis met deze mooie sport. Je bent van harte welkom op ons tennispark! 

Bij KLTV zijn 5 buitenbanen beschikbaar. Dit zijn kunstgrasbanen en dat heeft als grote voordeel dat je het hele jaar door buiten kunt tennissen. Voor de sport zelf heb je niet veel nodig anders dan een racket, tennisschoenen, tenniskleding en een blik tennisballen.

Om de beginselen van het tennis te leren, qua spel en spelregels, raden we je zeker aan om tennisles te nemen. Dit kan privéles zijn, maar ook groepslessen behoren tot de mogelijkheden. Onder het kopje tennisles vind je hierover meer informatie.

Onder het kopje "jeugd" vind je alle informatie terug over de mogelijkheden die KLTV zijn jeugdleden biedt.

Sponsoren